Kirjaudu suoraan foorumille täältä. Pääsivu ei toimi tällä hetkellä, ylläpito korjaa tilannetta.All-Stars toinen Lambi-turnauksessa

Morbidin ylpeys kävi lauantaina 31.3. Mäntässä ottamassa osaa paikalliseen Lambi-turnaukseen. Melko pienellä ringillä liikkeellä ollut All-Stars sai onneksi vahvistusta astetta ylempää, kun kakkosdivisioonan supertähti Toni Mikkola liittyi tähtien vahvuuteen. 

   
lambi1Ensimmäisessä ottelussa tähdet kohtasivat Jyväskyläläisen KorPan, josta kukaan ei tuntunut tietävän mitään ennen peliä. KorPan iso sentteri dominoi korinalustaa, ja alkuminuutit Morbid tuli muutaman pisteen takaa-ajoasemassa. Viiden miehen kaarella ilman sisäpelaajia pelanneet tähdet pääsivät toteuttamaan itseään isolla kentällä, ja puolinopeat hyökkäykset repivät eroa hitaasti tähdille, lopputuloksen ollessa noin 10 pistettä hyvää. KorPan porukka alkoi väsyä loppua kohti selkeästi ja syykin selvisi jälkikäteen: krapula :)
 
Hieman oli maitohapot ehtineet jaloista huveta, kun vastaan tuli jo Jämsäläinen KoriPeikot.Tämä peli pelattiin siis suoraan putkeen KorPa-ottelun jälkeen. Vahva ennakkoscouttaus teki tehtävänsä (vaikka Jämsän riveissä ei tuttuja naamoja ollutkaan) ja jo ennen peliä tiedettiin jämsäläisten pelaavan melko liikkuvaa 3-2 paikkaa, jossa heittotilaa ei tule jäämään. Ottelu eteni tasaisena toisen jakson alkuminuuteille asti, jolloin tähdet jälleen kerran heittopelillä ja nopeilla hyökkäyksillä repivät kymmenisen pisteen kaulan. KoPen puolustusmuodon vaihto 2-3 paikkaan sotki tähtien peliä hetkittäin, mutta lopputuloksena komeili turvallinen 15 pisteen voitto.


Ottelun jälkeen vastustajakin totesi, että ei vaan voi mitään kun jokaista heidän tekemää kakkosta vastaan Morbid kävi kuittaamassa kolmosella. Tuleehan siitä sitä eroa. :)

Reilun 1½ tunnin jäähdyttelyn ( jäätymisen ) jälkeen vastaan asteli paikallinen ylpeys, Mäntän Valo. Ennen peliä juoni oli selvä, Morbidille riittää finaalipaikkaan 20 pisteen tappio, kun taas Mäntän on voitettava peli kuudella pisteellä päästäkseen finaaliin KoPen sijasta. Sopupelineuvottelut kävivät kovina, mutta keneltäkään ei tuntunut löytyvän tarpeeksi paljoa valuuttaa että tähdet olisivat ottelun tahallaan luovuttaneet. Valo viimeisteli hyökkäyksensä kovalla prosentilla pelin alussa, ja johtikin ottelua muutaman minuutin jälkeen jo kymmenellä pisteellä. Omaa pelitaktiikkaansa ( pirusti kolmosia ) noudattaneen Morbidin onnistui hitaasti kiriä eroa, ja puoliajalla saatiinkin muutaman pisteen johto. Toisen jakson ensimmäisen puoliskon Mäntän Antti Yläkangas kannatteli joukkuettaan lähes yksin, mutta voittoon asti ei yhden miehen hyvä peli riittänyt. Jälleen kymmenen pisteen voitto Morbidille, ja runkosarjan voitto puhtaalla pelillä.


Finaalissa kohtasivat yhden ottelun huilannut KoPe, ja väsynyt Morbid. Heitot eivät uponneet, ja tähdet sinnittelivät KoPen perässä vain muutamien yksilösuoritusten ja siedettävän puolustuspelin turvin. KoPe johti peliä lähes alusta loppuun, ja vaikka Morbid pääsi vielä 20 sekuntia ennen loppua kolmosella pisteen päähän, riitti KoPen kokemus viemään turnauksen voiton toisen kerran peräkkäin Jämsään kahden pisteen erolla.
Morbid vs. KoPe ( finaali ) 48 - 50 (~230Mt)


Harmittavalla tavalla hävitty finaalikaan ei mieliä maihin vetänyt ja kokonaisuutena turnauksesta jäi hyvä maku suuhun ( tai sitten kyse oli siitä ravintola ruokailusta turnauksen jälkeen... ). Vaikka kuten Toni M. jälkikäteen forumilla totesikin ettei tuollainen turnauspelaaminen ole aikuisten ihmisten hommaa, niin kylläpä vaan allekirjoittanut voisi toistekin lähteä ( jalkakrampeista huolimatta ). Tosin tietääkseni tämä turnaus oli viimeinen laatuaan Mäntässä. Onnistuisikohan vastaavan järjestäminen Morbidilta?

Joukkueen mvp:nä palkittiin Antti Soikkeli, herrasmiespelaajana Sika-Ville Majava, ja turnauksen mvp:ksi arvottiin tähtien Janne Sievälä.

Videot ovat nyt ladattavissa. Videot ovat xvid-formaatissa.